Actualiteiten

kies uw wijk

 • Corona

 • Hulp aan Oekraïense vluchtelingen

  De gemeente Utrecht heeft alle lokale en landelijke initiatieven op het gebied van hulp en ondersteuning voor Oekraïense vluchtelingen gebundeld.  Op de website van de gemeente Utrecht vindt u een overzicht van het Utrechts én landelijk hulpaanbod op het gebied van onder andere huisvesting, onderwijs, werk en inkomen.

 • Energiekosten

  Vergoeding

  Huishoudens met een inkomen tot 125% van het sociaal minimum kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van € 800 van de gemeente. U krijgt dit bedrag automatisch uitbetaald als u een uitkering hebt van de gemeente. 

  Heeft u een U-pas? Dan kunt u een verkorte aanvraag doen. Heeft u geen U-pas of uitkering van de gemeente, maar wel een inkomen tot 125% van het sociaal minimum? Dan kunt u zelf een aanvraag doen. Het aanvraagformulier staat op z'n laatst op 5 mei 2022 op de website van de gemeente. Als u een aanvraag indient, hoeft u geen bewijs te hebben dat uw energiekosten zijn gestegen. Uw inkomen wordt wel gecontroleerd. 

  Heeft u een inkomen boven de 125% van het sociaal minimum? Of is € 800 euro niet genoeg om de gestegen kosten te betalen? Dan kunt u individuele bijzondere bijstand aanvragen. De gemeente vraagt dan wel veel bewijsstukken om de gestegen kosten en de draagkracht te berekenen.

   

  Hulp en advies

  Voor hulp bij het aanvragen van tegemoetkomingen, het verklaren en voorkomen van hoge rekeningen of advies kunt u terecht bij De Geldzaak of de Sociaal Raadslieden in het buurtteam.

   

  Besparen

  Voor advies over besparen kunt u terecht bij de energieambassadeurs van Energie-U www.energie-u.nl

   

  Lees verder
 • Wegwijzer voor Utrechtse gezinnen met weinig geld

  Vers van de pers: een Wegwijzer voor Utrechtse gezinnen met weinig geld.

  Lees verder
Organisaties bij u in de buurt
Zoeken
Thema
Subthema
place
Organisaties buiten de wijk
X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.

Chat met U Gids

Wil je toch eerder contact opnemen? Je kan dan een van de volgende kanalen gebruiken