Over U Gids

U Gids: Wij helpen u graag op weg

Hoe kan ik een toeslag aanvragen? Waar kan in de buurt een kopje koffie drinken? Waar kan ik mij aanmelden als vrijwilliger? U Gids is een website waar u zelf allerlei informatie kunt vinden aan de hand van 12 thema's, zoals: wonen, financiën en zorg. U Gids heeft tevens een zoekfunctie zodat u kunt zoeken op trefwoord . U Gids zoekt binnen haar eigen site maar raadpleegt ook externe websites (zoals de Belastingdienst, UWV of gemeente Utrecht).

Het team achter U Gids zorgt ervoor dat de informatie actueel is en houdt u graag op de hoogte over belangrijke onderwerpen in de stad.  U vindt deze actuele onderwerpen op U Gids onderaan de site.

Zo krijgt u antwoord op uw vragen:

 • Telefonisch:  Op werkdagen zijn wij bereikbaar op 030 – 2361727 of via WhatsApp
  030 - 2361727
 • Mail: Uw vraag per mail stellen? Dat kan via ugids@u-centraal.nl

  De papieren Plusgids

  Leest u liever vanaf papier? Elk voorjaar verschijnt een geactualiseerde versie van de Plusgids Utrecht. U vindt de gids onder meer bij de buurtteams, in buurthuizen, wijkcentra, in de bibliotheek, in huisartsenpraktijken, gezondheidscentra en natuurlijk bij U Centraal.
  Bekijk de Plusgids 2024

  U wijzer
  U wijzer is een naslagwerk voor professionals en vrijwilligers die inwoners van Utrecht ondersteunen bij hun administratie en financiën. U wijzer wordt jaarlijks geactualiseerd en is een co-productie van Stadsgeldbeheer (de Tussenvoorziening) en het Stadsteam informatie en advies (U Centraal).
  Bekijk de U wijzer 2024


  Wie zijn wij?
  Wij zijn het Stadsteam Informatie & Advies van U Centraal, ons team bestaat uit 10 professionals die allen een achtergrond hebben in de hulpverlening met eigen expertises.

  U Gids wordt beheerd door U Centraal in opdracht van de gemeente Utrecht. De redactie actualiseert alle informatie op basis van gegevens die de diverse organisaties in de stad aanleveren. Wilt u graag een vermelding in U Gids? Stuur dan een mail naar ugids@u-centraal.nl. De redactie onderzoekt vervolgens of plaatsing mogelijk is.  Adverteren op U Gids is niet mogelijk.

 

X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.