De Kinderombudsman

De Kinderombudsman ziet er op toe dat in Nederland de rechten van het kind worden nageleefd. Het is een onafhankelijk instituut, dat sinds 1 april 2011 bestaat. De belangrijkste taak van de Kinderombudsman is de bescherming van kinderrechten. De Kinderombudsman adviseert kinderen en jongeren over manieren waarop ze voor hun rechten kunnen opkomen: alleen, of met een groep kinderen of jongeren. De Kinderombudsman controleert of de kinderrechten in Nederland worden nageleefd door de overheid, maar ook door private organisaties in het onderwijs, de kinderopvang, jeugdzorg en de gezondheidszorg.


De Kinderombudsman adviseert gevraagd en ongevraagd het parlement en organisaties en maakt mensen bewust van de kinderrechten. Op die manier verbetert hij de positie van kinderen en jongeren in Nederland.

De Kinderombudsman is onderdeel van Bureau Nationale ombudsman. De Kinderombudsman heeft een eigen werkgebied en bevoegdheden. Hij rapporteert jaarlijks aan de Tweede Kamer. Op de website zijn veel publicaties te lezen die verband houden met de rechten van het kind.


Postadres
Antwoordnummer 10870 
2501 WB Den Haag
Telefoon
0800 876 54 32 (gratis) 
Bereikbaar op
telefonisch op werkdagen van 12.00-17.00 uur // per email via contactformulier op website 
Website
www.kinderombudsman.nl 
Locatie op de kaart

De Kinderombudsman

Bekijk de pagina op UGids
  • telefoon   0800 876 54 32 (gratis)
  • e-mail  
  • website   www.kinderombudsman.nl
  • adres   ,
X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.