Opvoeding
Tijdens het opvoeden van kinderen loopt iedere ouder weleens tegen uitdagingen aan. Op opvoeden.nl en jeugdengezinutrecht.nl vindt u veel informatie over het opvoeden van een kind.
-
Hulp bij opvoeden
Soms komt u er als ouder zelf niet meer uit. Een hulpverlener luistert en kijkt samen met u naar mogelijkheden om uw situatie te verbeteren. Voor informatie, hulp of advies kunt u altijd aankloppen bij het buurtteam bij u in de wijk of bij het Jeugdgezondheidszorg Utrecht (JGZ). Daarnaast zijn er in Utrecht organisaties die op allerlei manieren ondersteuning bieden bij de opvoeding. Hieronder vindt u een overzicht.
Lees verder -
Jongerenwerk
Jongerenwerk helpt jongeren hun plek in de samenleving te vinden en jongerenoverlast tegen te gaan. Het is een plek waar jongeren hun talenten ontdekken en zien waar hun grenzen liggen.
Lees verder -
Ouders met een beperking of chronische ziekte
Ouders met een beperking of een (chronische) ziekte hebben vaak extra ondersteuning of hulp nodig bij de opvoeding.
Je kunt hierbij denken aan situaties waarin ouders:- door een handicap hun kind niet (lang) kunnen tillen of luiers kunnen verschonen
- een hulpmiddel nodig hebben om hun kind te vervoeren, bijvoorbeeld omdat ze gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel
- door een visuele beperking af en toe een extra paar ogen nodig hebben om te zorgen dat hun kind veilig is
- een hulpmiddel nodig hebben om zelf voor hun kind te kunnen zorgen, zoals een onderrijdbaar ledikant
Ouders die vanwege hun beperking hulp nodig hebben om hun ouderrol (volledig) te vervullen, kunnen contact opnemen met de afdeling Wmo van de gemeente.
Deze afdeling is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op tel. 14 030.Op de website www.oudervanmijnouders.nl kunnen ouders met een verstandelijke beperking, hun kinderen en naasten en professionals terecht voor informatie en advies.
Lees verder
U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.
Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.
Wilt u persoonlijk advies?
Het kan zijn dat u er alleen niet uit komt. Via de chat, per e-mail of telefoon kunt u persoonlijk advies krijgen. Hieronder ziet u de mogelijkheden. U wordt doorgeleid naar een webpagina van U Centraal, omdat U Gids, het forum en de chat worden beheerd door medewerkers van welzijnsorganisatie U Centraal.
Tijdens de chat kunt u chatten met een medewerker van het stadsteam Informatie en Advies. Het chatspreekuur is op de volgende uren geopend.
Naar chat
Bellen, mailen of langskomen kan ook bij U Centraal. Hier vindt u adressen en telefoonnummers.
Naar contact