Hulp bij de opvoeding
-
De Oudertelefoon
Voor ondersteuning bij de opvoeding kunnen ouders en opvoeders gratis en anoniem bellen en chatten met De Oudertelefoon. De telefoon en chat worden beantwoord door een team van getrainde vrijwilligers die een achtergrond hebben in de zorg, onderwijs, pedagogiek of coaching.
- Telefoon
- 085 130 46 58
- info@oudertelefoon.nl
- Bereikbaar op
- maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 15.00 uur en tussen 20.00 uur en 22.00 uur
- Website
- www.oudertelefoon.nl
-
Buurtteams Jeugd & Gezin (Lokalis)
Lokalis biedt gratis hulp voor jeugd en gezinnen via de buurtteams jeugd & gezin. Verdeeld over de stad zijn er 18 buurtteams.
- Telefoon
- 030 740 05 00
- info@lokalis.nl
- Website
- www.lokalis.nl en www.buurtteamsutrecht.nl
-
Jeugdgezondheidszorg Utrecht (JGZ)
Jeugdgezondheidzorg Utrecht (JGZ) is er voor alle kinderen en hun ouders/verzorgers in Utrecht. Zij ondersteunt bij de gezondheid en ontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar. Bij JGZ werken artsen, verpleegkundigen, assistenten en logopedisten van de jeugdgezondheidszorg van de Gemeente Utrecht.
- Postadres
- Postbus 2423,
- 3500 GK Utrecht
- Telefoon
- 030 - 2863300 (op werkdagen bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur)
- Website
- http://www.jeugdengezinutrecht.nl/
-
Home-Start
Home-Start Utrecht geeft ouders die daar behoefte aan hebben een steuntje in de rug bij de opvoeding. De organisatie werkt met ervaren en opgeleide vrijwilligers. Eens per week komt de vrijwilliger langs om ondersteuning te bieden bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers kunnen rechtstreeks contact opnemen met de coördinator(en) van Home-Start.
- info@home-start-utrecht.nl
- Contactpersoon
- Jolanda Huussen 06-10780546 | Mara Witteman 06-11790549 | Christien Stoeten 06-10312905
- Website
- www.home-start.nl/utrecht/home
-
PPI Jeugdhulp
Hulp na schooltijd voor jongeren tussen 10 en 18 jaar. De begeleiding bestaat uit groepsmiddagen en individuele gesprekken. Jongeren leren omgaan met dingen waar ze in het dagelijks leven tegenaan lopen. Aanmelding gaat via school of het buurtteam.
PPI voor middelbare scholieren heeft twee locaties: in de binnenstad en in Leidsche Rijn.
PPI voor groep 8 zit op verschillende locaties in de wijk, zie website.
- info@ppi -jeugdhulp.nl
- Website
- www.ppi-jeugdhulp.nl
-
JoU
JoU gaat uit van de eigen kracht van jongeren en zoekt ze op in hun eigen leefwereld. JoU is aanwezig op straat, op scholen, in sport- en cultuurclubs en in buurthuizen.
- Adres
- Pieterstraat 1
- 3512 JT Utrecht
- Telefoon
- (030) 236 19 19
- info@jou-utrecht.nl
- Website
- https://www.jou-utrecht.nl/
-
JoU030
JoU030 is dé jongeren website van Utrecht. Op deze website staat alle informatie speciaal voor jongeren op het gebied van sporten, vrije tijd en uitgaan, school, werk, geld en gezondheid. De jongeren die de site bezoeken zijn meestal tussen de 12 en 23 jaar.
De redactie van JoU030 wordt ondersteund door de landelijke Jongin-redactie. Zij zorgt ervoor dat de site goed gevuld blijft met informatie waar jongeren wat aan hebben; landelijke blogs, filmpjes, thema’s en leuke testjes. De inhoud van alle artikelen met expertinformatie komt van Stichting Opvoeden.nl.
- Telefoon
- What's app: 06 51 16 45 51
- info@jou030.nl
- Website
- www.jou030.nl
U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.
Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.
Wilt u persoonlijk advies?
Het kan zijn dat u er alleen niet uit komt. Via de chat, per e-mail of telefoon kunt u persoonlijk advies krijgen. Hieronder ziet u de mogelijkheden. U wordt doorgeleid naar een webpagina van U Centraal, omdat U Gids, het forum en de chat worden beheerd door medewerkers van welzijnsorganisatie U Centraal.

Tijdens de chat kunt u chatten met een medewerker van het stadsteam Informatie en Advies. Het chatspreekuur is op de volgende uren geopend.
Naar chat

Bellen, mailen of langskomen kan ook bij U Centraal. Hier vindt u adressen en telefoonnummers.
Naar contact