Opvang
Voor mensen in Utrecht die geen vaste verblijfplaats hebben, bestaan verschillende mogelijkheden van tijdelijke opvang.
Crisisopvang.
Dit is voor als de situatie acuut is, er is dan sprake van een crisissituatie. Er zijn plekken waar één nacht kan worden verbleven en plekken waar dit meerdere nachten kan.
Nachtopvang.
Deze opvang biedt enkel plaatsen om te slapen. Soms is het ook mogelijk om er te eten en/of te douchen/wassen. Vaak is het een slaapplek voor één nacht.
Dagopvang.
Deze opvang is enkel voor overdag. De opvang is bedoeld om anderen te ontmoeten. Vaak zijn er hulpverleners aanwezig om mee in gesprek te gaan en kunnen er activiteiten worden ondernomen.
Langdurige opvang:
Wanneer er een vaste plek nodig is voor meer dan één nacht is langdurige opvang het best passend.
In Utrecht bestaan verschillende vormen van opvang. Voor 24-uurs opvang en beschermd wonen is De Regionale Toegang verantwoordelijk voor de toegang. De Regionale Toegang verleent zelf geen zorg maar ziet toe op de instroom. De kosten van opvang vallen vaak onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Hierdoor kan een eigen bijdrage verschuldigd zijn. Soms dient u aan de organisatie die de opvang biedt ook kosten voor de opvang te betalen. Deze kosten verschillen per opvang.
U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.
Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.
Wilt u persoonlijk advies?
Het kan zijn dat u er alleen niet uit komt. Via de chat, per e-mail of telefoon kunt u persoonlijk advies krijgen. Hieronder ziet u de mogelijkheden. U wordt doorgeleid naar een webpagina van U Centraal, omdat U Gids, het forum en de chat worden beheerd door medewerkers van welzijnsorganisatie U Centraal.

Tijdens de chat kunt u chatten met een medewerker van het stadsteam Informatie en Advies. Het chatspreekuur is op de volgende uren geopend.
Naar chat

Bellen, mailen of langskomen kan ook bij U Centraal. Hier vindt u adressen en telefoonnummers.
Naar contact