Digitale wereld

kies uw wijk
Digitale wereld

U kunt er bijna niet meer omheen: organisaties waar u uw zaken digitaal moet regelen. Maar dat ook echt doen, is niet voor iedereen logisch. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden voor opleiding, hulp of ondersteuning.

Op de website van Mediawijsheid vindt u veel informatie over het veilig en slim gebruiken van (digitale) media.
Ook op de website van veilig internetten vindt u veel antwoorden op vragen over het veilig gebruiken van het internet. 

 • Bibliotheek Utrecht

  Bij de bibliotheek Utrecht kunt u terecht voor leren werken met de computer, tablet of juist met het internet. Ook kunt u in de locaties zelf oefenen of een vraag stellen. Alle informatie vindt u op deze pagina.

  Lees verder
 • Digitale bruisplekken

  In buurtcentrum de Pijler, de Weide Wereld en de Schakel worden digitale bruisplekken georganiseerd voor bewoners in de wijken: Vleuten- en de Meern, Leidsche Rijn. Een digitale bruisplek is een ontmoetingsplek in de buurt, waar bewoners tijdens het digitaal inloopspreekuur terecht kunnen met hun digitale vragen, vaardigheden kunnen oefenen en andere bewoners kunnen ontmoeten die hierbij kunnen helpen.

   

 • Digiwijs 3.0

  Digiwijs 3.0 biedt computercursussen in uw eigen wijk. Voor iedereen die aan het begin staat maar ook voor mensen die al een beetje met de computer over weg kunnen. De kosten zijn afhankelijk van welke cursus u wilt doen. Meer informatie over de cursussen en de kosten vindt u op deze website. 

  Digiwijs 3.0 werkt samen met de bibliotheek en Taal doet meer, zij bieden gezamenlijk het DigiTaalhuis aan in de bibliotheken. 

   

   

   

 • Oefenwebsite Uabc

  Een oefenwebsite van de gemeente Utrecht wijst u de weg in websites van de overheid. Assistent 'Steffie' legt in duidelijke taal, met beeld en geluid, uit hoe u digitaal te werk gaat. U krijgt uitleg over veel voorkomende stappen en u kunt op de website veilig oefenen. Bijvoorbeeld om een afspraak met de gemeente te maken, een paspoort aan te vragen of een uitkering.  

 • Nationaal ouderenfonds - 'Welkom online'

  Het ouderenfonds biedt een online programma 'welkom online' aan waarin u op vijf thema's leert om te gaan met de digitale wereld. De thema's zijn: uw dagelijks leven, uw actieve leven, uw sociale leven, uw gezonden leven en mobiele leven.
  In dit programma leert u, op uw eigen tempo, aan de hand van voorbeelden en opdrachten hoe u dingen online kunt regelen. Mocht u er zelf niet uitkomen kunt u ondersteuning krijgen van een vrijwilliger van het ouderenfonds. Achteraf kunt u ook altijd contact opnemen met de digihulplijn (0800 1508). 

 • Website: Steffie.nl

  De website van 'Steffie' legt op een makkelijke manier uit hoe u kunt omgaan met uw mobieltje of hoe het internet werkt.

  Steffie helpt je verder

 • GeluksBV - Digitale Buddies place

  Digitale Buddies brengt jong en oud bij elkaar en zorgt voor meer geluk onder ouderen. ROC-studenten en ouderen gaan gedurende 9 weken in gesprek met elkaar. De jongeren helpen de ouderen met digitale vaardigheden. En de ouderen delen hun levenservaring met de jongeren. Oprecht contact, plezier, mooie gesprekken en tegelijkertijd digitale vaardigheden opdoen, dat is Digitale Buddies!
  Digitale Buddies is een reizend programma in samenwerking met allerlei partners in de stad. Acht keer per jaar start een reeks van 9 bijeenkomsten op een locatie in Utrecht. Meer informatie over Digitale Buddies en over de data en locaties is hier te vinden.  E-mail
  welkom@geluksbv.nl 
  Website
  https://geluksbv.nl 
Organisaties bij u in de buurt
Zoeken
Thema
Subthema

GeluksBV - Digitale Buddies

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon  
 • e-mail   welkom@geluksbv.nl
 • website  
 • adres   ,
 • telefoon   030 2861800
 • e-mail  
 • website   www.bibliotheekutrecht.nl
 • adres   Neude 11 3512 AE, Utrecht
place
Organisaties buiten de wijk
X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.