Ondersteuning
Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun mantelzorgers kan extra ondersteuning wenselijk zijn. Verschillende organisaties bieden praktische of psychosociale ondersteuning aan kinderen (en hun ouders) en/of aan volwassenen met NAH.
-
InteraktContour Mantelzorgmatch
Boogh is in juni 2022 samengegaan met InteraktContour. De dienstverlening is voortgezet onder naam van InteraktContour.
InteraktContour is gespecialiseerd in begeleiden, trainen en behandelen van mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte. InteraktContour heeft echter ook oog voor de mantelzorger van de persoon met hersenletsel. Met Mantelzorg Match wordt de mogelijkheid geboden om de zorg voor iemand met hersenletsel over te dragen aan een professional of deskundige vrijwilliger. Dit kan ’s avonds (17.00-24.00 uur) of in het weekend, in blokken van drie uur, met een maximum van zes aaneengesloten uren. De mantelzorger krijgt hiermee de gelegenheid om buitenshuis een ontspannende activiteit te ondernemen.
- Adres
- Elspeterweg 22
- 8071 PA Nunspeet
- Telefoon
- 085 40 14 795 / 0341 255 777
- k.v.dijk@interaktcontour.nl
- Contactpersoon
- Karin van Dijk
- Website
- www.interaktcontour.nl
-
InteraktContour dagbesteding en welzijn Utrecht, locatie de Paraplu
Boogh is in juni 2022 samengegaan met InteraktContour. De dienstverlening is voortgezet onder naam van InteraktContour. De Paraplu is er voor bewoners uit de wijk en mensen met niet-aangeboren hersenletsel uit Utrecht in het bijzonder. Iedereen die wat gezelligheid zoekt en/of wil brengen is welkom, zonder indicatie.
Men kan meedoen met activiteiten, een cursus volgen óf zelf een (groeps)activiteit organiseren. Ook mag iedereen binnenlopen om een kop koffie/thee te drinken en/of tussen 12.00 en 13.00 uur een tosti en zelf gemaakte soep te eten tegen een budgetvriendelijk tarief.
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is schade aan de hersenen welke is ontstaan na de geboorte. Kenmerkend van NAH is de onomkeerbare breuk in de levenslijn; er is een situatie vóór en na het hersenletsel. Na de revalidatie ervaren veel mensen met NAH dat alles wat voorheen was, nu anders is. Heeft u, of kent u iemand die hersenletsel heeft opgelopen door bijvoorbeeld een ongeluk of beroerte? Dan kunt u voor vragen omtrent dit onderwerp terecht bij het Inloopspreekuur NAH.
Dit spreekuur wordt verzorgd door NAH deskundigen van Boogh en/of ervaringsdeskundigen. U kunt zich laten informeren en adviseren over verschillende vragen; bijvoorbeeld wat NAH precies is, wat de gevolgen zijn van NAH, welke invloed het heeft op de persoon en zijn/haar omgeving. Ook kunt u denken aan vragen over de mogelijkheden van zorg, het Afasiecentrum, begeleiding naar (vrijwilligers)werk, begeleiding thuis, behandeling en daginvulling.
Het spreekuur NAH vindt elke dinsdag plaats tussen 13.00 en 16.00 uur bij Boogh Utrecht De Paraplu.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Oord via 030-2946384 of per mail j.oord@boogh.nl
- Adres
- Van Bijnkershoeklaan 10
- 3527 XL Utrecht
- Telefoon
- 0341 - 255 777
- paraplu@interaktcontour.nl
- Website
- www.interaktcontour.nl
-
U Centraal, groepen en cursussen
Samen aan een oplossing werken is beter dan alleen. Daarom organiseert U Centraal voorlichtingsbijeenkomsten, cursussen en gespreksgroepen over diverse thema’s zoals persoonlijke ontwikkeling, omgaan met geld en de zorg voor uw naaste.
Cursus voor Broers en Zussen: 'Wij zijn er ook nog!'
De cursus 'Wij zijn er ook nog!' is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die een bijzondere broer of zus hebben.
Tijdens deze cursus wordt aandacht geschonken aan verschillende onderwerpen die samenhangen met het hebben van een bijzondere broer of zus. De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten en vindt plaats in Utrecht.
Meer informatie over de cursus vindt u hier.
Gespreksgroep Mantelzorgers van mensen met NAH
Zorgt u voor iemand met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Dan komt er vast heel wat op u af. In de gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met NAH krijgt u advies en ontmoet u mensen die in dezelfde situatie zitten.
De bijeenkomsten worden georganiseerd door MEE Utrecht, Gooi & Vechtstreek en het Steunpunt Mantelzorg van U Centraal.
Meer informatie over deze gespreksgroep leest u hier.
- Adres
- Pieterskerkhof 16
- 3512 JR Utrecht
- Telefoon
- 030 - 2361770
- groepen@u-centraal.nl
- Website
- http://www.u-centraal.nl/cursussen/
-
Handjehelpen
Handjehelpen zorgt voor een passende koppeling tussen kinderen en volwassenen met een beperking en vrijwilligers of stagiairs, die hun maatschappelijke betrokkenheid willen omzetten in daden. De ondersteuning vindt plaats in de thuissituatie. Het uitgangspunt is altijd de behoefte van de hulpvrager. Handjehelpen biedt hulp aan:
- kinderen en volwassenen met een verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid
- kinderen en volwassenen met een chronische ziekte
- kinderen en volwassenen met gedragsproblemen
- mantelzorgers en overige familieleden die een steuntje in de rug nodig hebben
- Ervaringsmaatje voor jonge mantelzorgers, dit zijn stagiairs die zelf ook mantelzorgervaring hebben
Iedereen is welkom om zich aan te melden met een hulpvraag.
- Adres
- Pallas Athenedreef 12
- 3561 PE Utrecht
- Telefoon
- 030 263 29 50
- info@handjehelpen.nl
- Website
- www.handjehelpen.nl
-
Handjehelpen-Logeergezinnen
Voor kinderen, met de leeftijd van ongeveer 3 – 12 jaar oud zoekt Handjehelpen logeergezinnen die af en toe een kind willen opvangen om de ouder(s) te ontlasten en/of het kind een ontspannen weekend aan te bieden. De beperkingen die kinderen hebben zijn divers. Dit kunnen kinderen zijn met bv. Downsyndroom, ADHD, autisme, maar ook worden soms logeeradressen gezocht voor gezonde kinderen waarbij één van de ouders een beperking heeft. Bij iedere vraag wordt gekeken of het kind zou kunnen 'meedraaien' in een gezin/logeeradres en met wat voor mensen het dan zou klikken. Denk bijv. aan een logeervrijwilliger met of zonder kinderen, wel of geen huisdieren, oudere of jongere mensen etc. Doorgaans gaat het om één nachtje logeren in de maand in het weekend.
- Adres
- Pallas Athenedreef 12
- 3561 PE Utrecht
- Telefoon
- 030 263 29 50
- info@handjehelpen.nl
- Website
- www.handjehelpen.nl/gast-en-logeergezin/l143c16
-
Breinlijn
De Breinlijn wil de zorgverlening voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel verbeteren. Dit doet zij door het geven van advies en voorlichting aan mensen met hersenletsel, familieleden of andere betrokkenen. Ook geeft de Breinlijn advies en voorlichting aan organisaties, behandelaars en begeleiders. De organisatie zoekt actief naar passende oplossingen voor diagnostiek, behandeling, wonen, werken en vrijetijdsbesteding.
- Telefoon
- 085-225 02 44
- utrecht@breinlijn.nl
- Website
- https://www.breinlijn.nl/
-
MEE Utrecht, Gooi & Vecht
MEE staat voor een samenleving waarin iedereen ertoe doet en op eigen kracht mee kan doen. MEE biedt ondersteuning op alle terreinen van het dagelijks leven. Heeft u een steuntje in de rug nodig, of iemand die u wegwijs maakt in de mogelijkheden die er zijn? Samen met u kijkt MEE naar wat u nodig heeft om weer verder te kunnen. MEE is er voor mensen met een beperking, mensen die moeilijk leren en ook mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben.
- Adres
- Pallas Athenedreef 10
- 3561 PE Utrecht
- Telefoon
- 030 - 2642200
- info@mee-ugv.nl
- Website
- www.mee-ugv.nl
-
Niet Aangeboren Hersenletsel Stichting
De website NAH-Kids is een initiatief van de Niet Aangeboren Hersenletsel Stichting. Deze Stichting ondersteunt mensen met NAH maar ook hun directe naasten. NAH Kids richt zich specifiek op kinderen met niet- aangeboren hersenletsel.
- Adres
- Hyacintenstraat 18
- 6707 HL Wageningen
- Telefoon
- 06-20772772
- info@nah-info.nl
- Bereikbaar op
- Bezoekadres alleen op afspraak
- Website
- www.nah-info.nl
-
Reinaerde
Reinaerde is een zorgorganisatie in de regio Utrecht die zich richt op kinderen, jeugd en volwassenen. Reinaerde biedt verschillende mogelijkheden voor werk en dagbesteding in (en rondom) Utrecht.
- Adres
- Europalaan 310
- 3526 KS Utrecht
- Telefoon
- 030 2299922
- loket@reinaerde.nl
- Website
- www.reinaerde.nl
-
Stichting de Regenboogboom
Stichting de Regenboogboom is er voor kinderen en jongeren die te maken hebben met ziekte, trauma of een beperking. De stichting helpt hen bij het ontdekken wat zij op eigen kracht kunnen, dat versterkt hun gevoel van vrijheid en veiligheid. Op deze manier bouwen zij zelfvertrouwen en levenslust op om met moeilijke omstandigheden om te kunnen gaan.
- Adres
- Lange brinkweg 77
- 3762 AX Soest
- Telefoon
- 035 - 588 16 60
- info@regenboogboom.nl
- Website
- www.regenboogboom.nl
-
hoiUtrecht
hoiUtrecht is een online bundel, gevuld met verhalen over Utrechters die leven met een beperking, ziekte of stoornis. Mensen met jarenlange ervaring en kennis over hun beperkingen en uitdagingen.
-
We Helpen
We Helpen is een website waar mensen hulpvragen plaatsen en waar mensen hun hulp aanbieden. Via de website kan gezocht worden naar vraag & aanbod in de stad en zelfs in de buurt. Een voorwaarde voor het plaatsen van oproepjes is registratie via de website.
U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.
Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.
Wilt u persoonlijk advies?
Het kan zijn dat u er alleen niet uit komt. Via de chat, per e-mail of telefoon kunt u persoonlijk advies krijgen. Hieronder ziet u de mogelijkheden. U wordt doorgeleid naar een webpagina van U Centraal, omdat U Gids, het forum en de chat worden beheerd door medewerkers van welzijnsorganisatie U Centraal.

Tijdens de chat kunt u chatten met een medewerker van het stadsteam Informatie en Advies. Het chatspreekuur is op de volgende uren geopend.
Naar chat

Bellen, mailen of langskomen kan ook bij U Centraal. Hier vindt u adressen en telefoonnummers.
Naar contact