Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is letsel aan de hersenen dat is ontstaan in de loop van het leven, bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte of ongeval. NAH is een verzamelbegrip voor een groot aantal aandoeningen waarbij schade aan de hersenen is ontstaan. In en nabij Utrecht zijn er verschillende organisaties die ondersteuning en zorg bieden aan mensen met NAH en hun omgeving.
-
Ondersteuning
Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun mantelzorgers kan extra ondersteuning wenselijk zijn. Verschillende organisaties bieden praktische of psychosociale ondersteuning aan kinderen (en hun ouders) en/of aan volwassenen met NAH.
Lees verder -
Onderwijs
Een kind met niet-aangeboren hersenletsel heeft extra ondersteuning nodig bij het volgen van onderwijs. Dit kan gaan om bepaalde voorzieningen en/of zorg.
Lees verder -
Vakanties
Voor kinderen en volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel zijn er vakantiemogelijkheden met begeleiding en zorg op maat.
Lees verder -
Vrije tijd
Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) worden diverse aangepaste (sport)activiteiten in Utrecht en omgeving aangeboden. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden. Lees verder -
Werk & dagbesteding
Wanneer iemand niet-aangeboren hersenletsel heeft, kan extra ondersteuning op de werkvloer nodig zijn. In Utrecht en omgeving bestaan verschillende mogelijkheden voor aangepast werk en dagbesteding voor mensen met NAH.
Lees verder -
Wonen
Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel bestaan diverse woonvormen. Van wonen met begeleiding op afroep tot wonen met 24-uurs begeleiding. Onderstaande zorgaanbieders bieden deze woonmogelijkheden in (de regio) Utrecht.
Lees verder
U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.
Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.
Wilt u persoonlijk advies?
Het kan zijn dat u er alleen niet uit komt. Via de chat, per e-mail of telefoon kunt u persoonlijk advies krijgen. Hieronder ziet u de mogelijkheden. U wordt doorgeleid naar een webpagina van U Centraal, omdat U Gids, het forum en de chat worden beheerd door medewerkers van welzijnsorganisatie U Centraal.
Tijdens de chat kunt u chatten met een medewerker van het stadsteam Informatie en Advies. Het chatspreekuur is op de volgende uren geopend.
Naar chat
Bellen, mailen of langskomen kan ook bij U Centraal. Hier vindt u adressen en telefoonnummers.
Naar contact