Eerstelijnszorg

kies uw wijk
Eerstelijnszorg

Eerstelijnszorg is zorg waar u zonder verwijzing naartoe kunt gaan. Denk hierbij aan de huisarts, de tandarts, paramedische zorg (fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, ergotherapie en diëtist), maatschappelijk werk of wijkverpleging. 

Vergoeding huisarts
Zorg van de huisarts valt onder de basisverzekering. U hoeft hiervoor niet te betalen en het gaat ook niet ten koste van uw verplichte eigen risico. Wel kan het zijn dat de huisarts extra onderzoek moet doen, zoals bloedprikken. Deze zorg valt wel onder uw verplichte eigen risico, evenals geneesmiddelen die een huisarts voorschrijft.

Vergoeding andere eerstelijnszorg
Bij andere vormen van eerstelijnszorg hangt het van uw zorgverzekering af of de zorg (volledig) wordt vergoed. Twijfelt u of behandeling vergoed wordt? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. 

Zorg in de buurt
Bent u op zoek naar een zorgaanbieder bij u in de wijk? Kijk dan op de website van de telefoongids. Op zorgkaartnederland (van Patiëntenfederatie Nederland) kunt u zien hoe andere mensen de zorg waarderen. Als u informatie wilt over een aandoening kunt u ook kijken op thuisarts.  

 • Huisartsen, eerstelijnszorg

  Informatie over huisartsen en paramedici (professionals die medische handelingen verrichten maar geen (tand)arts zijn) in de gemeente Utrecht vindt u op onderstaande websites. Heeft u dringend hulp nodig en is uw eigen huisarts niet bereikbaar, dan kunt u terecht bij de huisartsenpost.

  Lees verder
 • Ergotherapie

  Soms kan iemand de gewone dagelijkse handelingen niet goed uitvoeren. Daar kunnen meerdere oorzaken voor zijn. Een ergotherapeut kan dan met u naar oplossingen of hulpmiddelen zoeken zodat u weer zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren.

  Verder geeft de ergotherapeut adviezen over het aanpassen van de woning en over hulpmiddelen (rolstoelen en vervoersvoorzieningen).

  De ergotherapeut kan toezicht houden op de verstrekking van het hulpmiddel of de voorziening die voor u is aangevraagd. De ergotherapeut legt ook uit hoe het hulpmiddel of de voorziening werkt en kan u helpen om ermee te oefenen.
  Ergotherapie kan vergoed worden door de zorgverzekeraar. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar. 

  Voor een overzicht van de ergotherapeuten in Utrecht kunt u kijken op:  

  https://www.zorgkaartnederland.nl/ergotherapeut/utrecht

 • Fysiotherapie

  Een fysiotherapeut kan uw fysieke beperkingen opheffen of verminderen. De fysiotherapeut werkt samen met u aan het sterker maken van uw spieren en het verbeteren van uw conditie. Ook heeft de fysiotherapeut methodes om pijn te bestrijden of te voorkomen.

  Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hoeveel u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering. Wanneer u een chronische aandoening heeft wordt deze therapie vergoed vanaf de 21ste behandeling. Uw chronische aandoening moet dan wel op de lijst van chronische aandoeningen staan.
  Jongeren onder de 18 krijgen de eerste 9 behandelingen vergoed.

  Voor een overzicht van onder meer (kinder)fysiotherapeuten en manueel therapeuten kunt u kijken op: https://www.zorgkaartnederland.nl/fysiotherapeut/utrecht

  Via de zoekmachine op www.defysiotherapeut.com kunt u ook (gespecialiseerde en algemene) fysiotherapeuten bij u in de buurt vinden. 

 • Tijdelijk verblijf buitenshuis in verband met zorg

  Het kan voorkomen dat u na opname in het ziekenhuis niet terug naar huis kunt omdat er niemand is die voor u kan zorgen. Wanneer u geen huisgenoten heeft die voor u kunnen zorgen, kunt u in aanmerking komen voor 'kortdurende eerstelijns zorg' in een instelling. 

  Lees verder
 • Wijkverpleging

  Wijkverpleging biedt persoonlijke verzorging en/of verpleging aan mensen met een (medische) zorgvraag. De gebruikelijke medische wijkverpleging wordt betaald uit de zorgverzekeringswet. Vraag daarom na bij uw zorgverzekeraar met welke organisaties zij hierover afspraken hebben gemaakt. Anders komt u mogelijk voor onnodig extra kosten te staan.

   

   

  Lees verder
Organisaties bij u in de buurt
Zoeken
Thema
Subthema

Huisartsenpost Leidsche Rijn

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon   088 130 96 20
 • e-mail  
 • website   https://spoedpost-noordwestutrecht.nl/
 • adres   Soestwetering 1 (St. Antonius Ziekenhuis Utrecht) 3543 AZ, Utrecht

Huisartsenpost Stad Utrecht en Dienstapotheek Utrecht

Bekijk de pagina op UGids
 • telefoon   088 130 96 70
 • e-mail  
 • website   https://spoedpostutrechtstad.nl
 • adres   Fockema Andrealaan 60 (Spoedzorgcentrum van Diakonessen ziekenhuis) 3582 KT, Utrecht
place
Organisaties buiten de wijk
X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.