Geweld binnen relaties
Jaarlijks krijgen naar schatting 200.000 tot 230.000 mensen in Nederland te maken met ernstig en/of herhaald huiselijk geweld. Het gaat bijvoorbeeld om kindermishandeling, partnermishandeling, ouderenmishandeling, eergerelateerd geweld of seksueel geweld.
Hebt u zelf te maken met huiselijk geweld? Voor advies, informatie en hulp kunt u terecht bij Veilig Thuis via 0800-2000. Is het in uw situatie lastig om te bellen? Dan kun u ook chatten met Veilig Thuis of bij de apotheek het codewoord 'masker 19' zeggen. Bel bij direct gevaar altijd 112.
Naast slachtoffers kunnen plegers, kinderen, familie, buren en andere betrokkenen ook terecht bij Veilig Thuis.
Heeft u het vermoeden dat iemand in uw omgeving slachtoffer is van huiselijk geweld? Op de website ikvermoedhuiselijkgeweld.nl vindt u wat u dan kunt doen.
-
Signalen van huiselijk geweld
Het is van buitenaf soms moeilijk te zien dat iemand slachtoffer is van huiselijk geweld. Toch zijn er wel signalen die erop kunnen wijzen dat er iets mis is.
Signalen van kindermishandeling
Signalen van seksueel misbruik van een kind
Signalen van partnermishandeling
Signalen van ouderenmishandeling
Neem bij twijfel altijd contact op met Veilig Thuis of kijk op ikvermoedhuiselijkgeweld.nl wat u kunt doen.
Lees verder -
Hulp bij huiselijk geweld en/of kindermishandeling
Hebt u te maken met huiselijk geweld en/of kindermishandeling? Dan is het vast een grote stap om hulp te zoeken. Toch is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk doet. Hulpverleners die gespecialiseerd zijn in dit onderwerp begrijpen hoe moeilijk het voor u is om deze stap te zetten. Ze kunnen u helpen om de situatie te doorbreken.
Lees verder -
Hulp bij ouderenmishandeling
We spreken van ouderenmishandeling als een ouder en/of hulpbehoevend persoon mishandeld wordt door iemand van wie hij of zij afhankelijk is. Dit kan een familielid zijn, maar ook een hulpverlener of een mantelzorger. Het kan gaan om lichamelijke, psychische of seksuele mishandeling en/of verwaarlozing, maar ook om financiële uitbuiting.
Lees verder -
Hulp bij seksueel geweld
We spreken van seksueel geweld als sprake is van verkrachting, aanranding of een andere vorm van ontucht. Bent u het slachtoffer geworden van seksueel geweld? Dan is het heel belangrijk dat u daar niet in uw eentje mee blijft rondlopen. Praat erover. Dan kan met een familielid, een vriend of vriendin, een leerkracht op school, een collega of met uw huisarts. Daarnaast kunt u bij deze organisaties terecht voor een gesprek, hulp en advies.
Lees verder
U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.
Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.
Wilt u persoonlijk advies?
Het kan zijn dat u er alleen niet uit komt. Via de chat, per e-mail of telefoon kunt u persoonlijk advies krijgen. Hieronder ziet u de mogelijkheden. U wordt doorgeleid naar een webpagina van U Centraal, omdat U Gids, het forum en de chat worden beheerd door medewerkers van welzijnsorganisatie U Centraal.
Tijdens de chat kunt u chatten met een medewerker van het stadsteam Informatie en Advies. Het chatspreekuur is op de volgende uren geopend.
Naar chat
Bellen, mailen of langskomen kan ook bij U Centraal. Hier vindt u adressen en telefoonnummers.
Naar contact