Ouderen
Belangenorganisaties voor ouderen maken zich sterk om de problematiek van ouderen in de samenleving onder de aandacht te brengen.
-
ANBO
ANBO behartigt de belangen van haar leden op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen. Met individueel advies, hulp op maat en ledenvoordeel.
ANBO biedt landelijke dienstverlening en helpt daarnaast leden zich lokaal te organiseren en invloed uit te oefenen. ANBO informeert haar leden onder andere via de website, de Raad & Daad Advieslijn en via het ANBO Magazine.
- Adres
- Vijzelmolenlaan 20-22
- 3447 GX Woerden
- Telefoon
- 0348 - 46 66 66
- info@anbo.nl
- Website
- www.anbo.nl
-
U op leeftijd
U op leeftijd (voorheen COSBO-ACO) staat voor het seniorenbelang in Utrecht-Stad. De organisatie zet zich in om alle senioren in de gemeente Utrecht een volwaardige plek te geven. Want senioren zijn van grote waarde voor de samenleving.
U op leeftijd draagt onderwerpen als zorg, wonen, vervoer en informatie aan op plekken waar beslissingen worden genomen. Deskundige vrijwilligers in werkgroepen en netwerken zijn een antenne in Utrecht en onderzoeken waar senioren tegenaan lopen. Als een probleem meer senioren raakt, gaan ze ermee aan de slag. Zij spreken senioren die het betreft en brengen beleidsmakers met hen in contact.
U op leeftijd organiseert bijeenkomsten en wil verbinden, inspireren en aanjagen. Dit gebeurt vóór en dóór senioren. Alles om Utrecht aantrekkelijk te houden voor wie een dagje ouder wordt.
- Adres
- Churchilllaan 11, 1e etage E1
- 3527 GV Utrecht
- Telefoon
- 06 83 50 50 96
- info@uopleeftijd.nl
- Website
- www.uopleeftijd.nl
-
Landelijke Stichting Molukse Ouderen (LSMO)
LSMO is in 1996 begonnen als een initiatiefgroep van vertegenwoordigers van verschillende instellingen, met als belangrijkste doel het bevorderen van zorg en welzijn van Molukse ouderen. Inmiddels is LSMO uitgegroeid tot een netwerkorganisatie waarin professionals en vrijwilligers van verschillende lokale, regionale en landelijke instellingen samenwerken.
- Adres
- Kroondreef 42
- info@lsmo.nl
- Website
- www.lsmo.nl
-
Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP)
De NBP is een organisatie voor collectieve en individuele pensioenbelangen. Deze in 1919 opgerichte bond komt in het algemeen op voor de collectieve en individuele belangen van huidige en toekomstige gepensioneerden en van ’slapers’.
- Adres
- Boerhaavelaan 40
- 2713 HX Zoetermeer
- Telefoon
- 070 - 360 19 21
- info@pensioenbelangen.nl
- Website
- www.pensioenbelangen.nl
-
St. Pelita
Stichting Pelita zet zich in voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië die na afloop van de Tweede Wereldoorlog, de Bersiap of vanwege de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland vertrokken. Grof geschat: 300 duizend Indische Nederlanders en 12 duizend Molukkers.
- Adres
- Nienoord 13
- 1112 XE Diemen
- Telefoon
- 088-3305111
- info@pelita.nl
- Contactpersoon
- Sylvia Hiert regiocoördinator Midden-Nederland
- Bereikbaar op
- 06 - 109 91 336 // s.hiert@pelita.nl
- Website
- www.pelita.nl
-
NOOM, Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten
Het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM) is opgericht met het doel om alle allochtone ouderen te vertegenwoordigen, zodat een sterke landelijke belangenbehartiging ontstaat.
- Adres
- Kantoorgebouw Le Mirage, T.a.v. NOOM – Kamer 201 Vliegend Hertlaan 15-97
- 3526 KT Utrecht
- Telefoon
- 06 53 55 48 18 (Freddy May, coördinator)
- fredmay.noom@gmail.com
- Website
- www.netwerknoom.nl
-
NISBO Utrecht
De Nisbo is een vereniging die een brug vormt tussen oudere migranten en de Nederlandse samenleving. Het hoofddoel van de Nisbo is om oudere migranten zo goed mogelijk te ondersteunen bij de wensen, behoeften en knelpinten die zij ervaren bij deelname in de Nederlandse samenleving.
- Adres
- Cartesiusweg 11
- 3534 BA Utrecht
- Telefoon
- 06 15 27 62 11
- nisbo.utrecht@hotmail.com
- Bereikbaar op
- 9.00 tot 13.00 uur
- Website
- www.nisbo.net
-
NMI - Nederlands Migratie Instituut
Het NMI helpt migranten en erkende vluchtelingen een antwoord te krijgen op de vraag: ‘Blijf ik in Nederland of ga ik terug naar het land waar ik vandaan kom?'
- Adres
- Catharijnesingel 50
- 3511 GC Utrecht
- Telefoon
- 030 234 2936
- Bereikbaar op
- Spreekuur: Iedere werkdag van 9.00-16.30 uur: inloopspreekuur én op afspraak. Voor het maken van een afspraak belt u met het hoofdkantoor T (030) 234 29 36
- Website
- www.nmigratie.nl
-
MOBiN, Marokkaanse Ouderen Bond in Nederland
MOBiN staat voor Marokkaanse Ouderen Bond in Nederland. MOBiN is een landelijke ouderenorganisatie die in 2010 is opgericht met als doel de belangen van Marokkaanse ouderen te behartigen.
- Postadres
- Postbus 14172
- 3508 SG Utrecht
- Telefoon
- 030 236 73 27
- info@mobin.nl
- Website
- www.mobin.nl
-
Nederlandse Hindoe Ouderenbond (NEHOB)
NEHOB staat voor Nederlandse Hindoe Ouderenbond. Veel Hindoestaanse ouderen van nu zijn Surinaams-Hindoestaanse migranten die met name in de jaren zeventig naar Nederland zijn gekomen. Zij ervaren het oud worden in Nederland als het 'oud worden in een vreemd land'.
- Postadres
- Grotewaard 1
- 2716 XP Zoetermeer
- Telefoon
- 079 352 1982
- info@nehob.nl
- Website
- www.nehob.nl
-
KBO stad Utrecht
De KBO komt op voor de belangen van de ouderen in de ruimste zin van het woord, organiseert vele activiteiten, zowel cultureel als voor gezelligheid maar zeker ook op het gebied van pastoral, zingeving en ondersteuning.
- Telefoon
- 030 251 37 30
- secretariaat@kbostadutrecht.nl
- Bereikbaar op
- telefonisch 19.00 - 20.00 uur
- Website
- www.kbostadutrecht.nl
-
KBO-PCOB Landelijk
KBO-PCOB is het samenwerkingsverband van de twee landelijke verenigingen Unie KBO en PCOB. Sinds 2017 hebben beide verenigingen hun krachten gebundeld en vormen zijn op landelijk niveau de seniorenorganisatie KBO-PCOB. KBO-PCOB is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland en maakt zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen.
- Adres
- Ringwade 67
- 3439 LM Nieuwegein
- Telefoon
- 030 3400 655
- info@kbo-pcob.nl
- Website
- www.kbo-pcob.nl
U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.
Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.
Wilt u persoonlijk advies?
Het kan zijn dat u er alleen niet uit komt. Via de chat, per e-mail of telefoon kunt u persoonlijk advies krijgen. Hieronder ziet u de mogelijkheden. U wordt doorgeleid naar een webpagina van U Centraal, omdat U Gids, het forum en de chat worden beheerd door medewerkers van welzijnsorganisatie U Centraal.
Tijdens de chat kunt u chatten met een medewerker van het stadsteam Informatie en Advies. Het chatspreekuur is op de volgende uren geopend.
Naar chat
Bellen, mailen of langskomen kan ook bij U Centraal. Hier vindt u adressen en telefoonnummers.
Naar contact