Energiekosten

kies uw wijk

Vergoeding

Huishoudens met een inkomen tot 125% van het sociaal minimum kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van € 1300 van de gemeente. U krijgt dit bedrag automatisch uitbetaald als u een uitkering hebt van de gemeente. 

Heeft u een U-pas? Dan kunt u een verkorte aanvraag doen. Heeft u geen U-pas of uitkering van de gemeente, maar wel een inkomen tot 125% van het sociaal minimum? Dan kunt u zelf een aanvraag doen. Het aanvraagformulier staat op de website van de gemeente. Als u een aanvraag indient, hoeft u geen bewijs te hebben dat uw energiekosten zijn gestegen. Uw inkomen wordt wel gecontroleerd. 

Heeft u een inkomen boven de 125% van het sociaal minimum? Of is € 800 euro niet genoeg om de gestegen kosten te betalen? Dan kunt u individuele bijzondere bijstand aanvragen. De gemeente vraagt dan wel veel bewijsstukken om de gestegen kosten en de draagkracht te berekenen.

 

Hulp en advies

Voor hulp bij het aanvragen van tegemoetkomingen, het verklaren en voorkomen van hoge rekeningen of advies kunt u terecht bij De Geldzaak of de Sociaal Raadslieden in het buurtteam.

 

Besparen

Inwoners van Utrecht komen in aanmerking voor een gratis energiebesparingsadvies en bijbehorende Energiebox met besparingsproducten. Daarnaast kunt u terecht bij de energieambassadeurs van Energie-U www.energie-u.nl

 

 • De Geldzaak place

  Hebt u onlangs ontslag gekregen? Ga je binnenkort op kamers? Gaat u samenwonen of scheiden? Dit zijn levensgebeurtenissen waardoor vaak de financiële huishouding verandert. Wilt u goed voorbereid zijn op deze veranderingen en voorkomen dat er achterstanden ontstaan? Kom dan eens langs bij De Geldzaak: een plek in de stad waar u zelf aan de slag gaat om beter uit te komen met uw geld. Er is een deskundige medewerker die met u meekijkt en meedenkt. U krijgt antwoord op vragen als:

  - Heb ik recht op financiële bijdragen?
  - Waar kan ik op besparen?
  - Wat staat mij financieel te wachten als ik ga studeren? 

  Waar & Wanneer:
  Bibliotheek Neude: dinsdag van 15.30 - 17.30 uur
  Bibliotheek Leidsche Rijn: 
  dinsdag van 14.00 - 16.00 uur
  Gezondheidscentrum De Amazone: 
  donderdag van 9.00 - 11.30 uur
  Per 1 april is er elke werkdag van 9 tot 17 uur een inloopspreekuur op de steenweg 20.

  Vanaf dan is de nieuwe website ook online www.degeldzaak.nl. 

  U kunt uw vraag ook voorleggen via WhatsApp nr. 06 23 36 50 51, of een mail sturen naar info@degeldzaak.nl  Adres
  de Geldzaak 
  3512 JR Utrecht
  Telefoon
  WhatsApp 06 23 36 50 51 
  E-mail
  info@degeldzaak.nl 
  Website
  www.u-centraal.nl/degeldzaak 
 • Sociaal Raadsliedenwerk - U Centraal place

  De sociaal raadslieden houden zich bezig met vragen en problemen van Utrechtse burgers. Zij zijn gespecialiseerd op het terrein van de sociale zekerheid, belastingen, financiën, werk, wonen, vreemdelingenrecht, personen- en familierecht, onderwijs en consumentenzaken. Zij helpen burgers gebruik te maken van de regelingen en voorzieningen waar ze recht op hebben. Ook kunnen de sociaal raadslieden burgers ondersteunen bij het onderzoeken van bezwaarmogelijkheden en het opstellen en indienen van een bezwaarschrift.

  In de gemeente Utrecht werken de sociaal raadslieden binnen een buurtteam. Daar vormen zij samen met stagiairs en vrijwilligers het team informatie en advies (team I&A). In de 18 buurtteams in Utrecht werken in totaal 28 sociaal raadslieden, 24 stagiairs sociaal juridische dienstverlening (SJD) en ruim 100 vrijwilligers. Samen informeren en adviseren zij de inwoners van Utrecht.  Adres
  Pieterskerkhof 16 
  3512 JR Utrecht
  Telefoon
  (030) 236 17 70 
  E-mail
  info@u-centraal.nl 
  Website
  www.u-centraal.nl/sociaalraadslieden 
Organisaties bij u in de buurt
Zoeken
Thema
Subthema
place
Organisaties buiten de wijk

Deze pagina heeft mij geholpen

alt alt alt

Reageer op deze pagina

X
 

U wilt iets bekijken dat wordt aangeboden in een andere wijk.

Wilt u verder gaan, zet dan het wijkfilter uit.

Chat met U Gids

Wil je toch eerder contact opnemen? Je kan dan een van de volgende kanalen gebruiken