Persoonlijk budget
Iedere U-pashouder krijgt een persoonlijk budget voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur en recreatie. U bepaalt zelf aan welke activiteiten u uw budget besteedt. Volwassenen kunnen ook een aantal goedkopere kaartjes bestellen voor de bus en de tram in Utrecht. De aanbieder van de activiteit declareert de kosten bij Bureau U-pas. Voor U-pashouders van 18 jaar en ouder is het budget € 120 (€ 100 buiten de gemeente Utrecht). Tot dat bedrag kunt u korting krijgen op de kostprijs van de activiteit(en) die u gekozen hebt.

Kindpakket
De hoogte van het U-Pas Kindpakket verschilt per leeftijd. Het budget kan besteed worden aan sport-, cultuur- en schoolactiviteiten of aan een fiets. Kinderen die voor het eerst naar de eerste klas van het voortgezet onderwijs gaan, kunnen hun budget ook besteden aan een computer, laptop of tablet.
Het Kindpakket wordt in 2017 uitgebreid met de mogelijkheid om schoolspullen aan te schaffen en, als er tijdens het U-pasjaar nog budget over blijkt te zijn, voor tijdelijke acties zoals bijvoorbeeld het kopen van een winterjas.

Geldigheid
Het U-pasbudget is een jaar geldig: van 1 juli tot 30 juni. Hebt u begin 2017 nog budget over van 2016-2017? Dan kunt u dat dus nog tot 30 juni 2017 besteden. Daarna vervalt het budget en gaat er een nieuw U-pasjaar in met een nieuw budget.

Kijk voor meer informatie op www.u-pas.nl of bel 088 203 06 30.

Lees verder
1 ander vindt dit ook

Reageer op deze pagina