Vanaf 1 januari 2018: U-polis
De U-polis bestaat uit een basisverzekering en een verplichte aanvullende verzekering. Zorg en Zekerheid geeft een korting op de premie en ook de gemeente Utrecht betaalt mee. De U-polis kent twee pakketten:

  • Utrecht Standaard: Dit pakket is een goede keuze als u geen hoge zorgkosten verwacht, maar wel goed verzekerd wilt zijn. Utrecht Standaard kost € 125,63 per maand.
  • Utrecht Top: Dit pakket is de beste keuze als u hoge zorgkosten hebt. Het eigen risico is meeverzekerd en u krijgt uitgebreide vergoedingen. Ook wordt de eigen bijdrage Wmo/Wlz vergoed. Utrecht Top kost € 172,53 per maand.

Overstappen van Zilveren Kruis naar U-polis
U kunt zich aanmelden voor de U-polis via gezondverzekerd.nl. U kunt ook bellen naar Zorg en Zekerheid via 071 582 55 50. Doet u niets vóór 31 december, dan blijft u verzekerd bij Zilveren Kruis. U mist dan de voordelen van de collectieve verzekering.

Hulp of advies nodig?
Er zijn spreekuren voor de U-polis op verschillende locaties in de stad. U vindt een overzicht van de spreekuren op zorgenzekerheid.nl/utrecht. U kunt ook bellen, alle werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur op 071 582 55 50. Komt u er niet uit? Vraag dan bij het buurtteam naar het dichtstbijzijnde spreekuur.

Betalingsachterstand
Als u een betalingsachterstand heeft bij Zilveren Kruis en nog geen betalingsregeling, vraag dan vóór 31 december een betalingsregeling aan. Zonder betalingsregeling kunt u niet overstappen.
Met uw DigiD kunt u via mijn zilverenkruis een betalingsregeling treffen. U kunt ook bellen naar 071 751 00 33.

Lees verder
5 anderen vinden dit ook

Reageer op deze pagina